Codi: 2006PID-UB/02
Les condicions del canvi en l’educació superior venen marcades per les transformacions relacionades amb:
En aquest context, la declaració de Bolònia i la construcció de l’EEES han portat a la identificació d’un seguit de problemes directament relacionats amb la necessària reestructuració dels plans d’estudi, les formes d’ensenyar (d’un sistema basat en la transmissió d’informació a un altre basat en propiciar l’aprenentatge de l’alumnat) i les formes d’avaluar i acreditar el coneixement dels estudiants.
Impulsar formes d’aprenentatge autònom i col·laboratiu centrades en la indagació, la utilització d’eines digitals de tractament de la informació i la comunicació, l’aplicació en la pràctica i el desenvolupament de competències personals i professionals.
Situar-se en una visió dinàmica, contextual i transdiciplinar del coneixement, que possibiliti als estudiants experiències genuïnes de creació de sentit, allunyant-se del seu rol tradicional d’aplicadors d’un coneixement que no acaben de poder fer seu perquè els és aliè.
Fer servir el potencial de les TIC per ‘adaptar’ i utilitzar eines digitals d’aprenentatge amb les que la interacció —dins i fora de la institució— amb les fonts i les tasques sigui prioritària, així com l’intercanvi amb els altres estudiants i els membres de la comunitat de saber de la que formen part.
Fer servir l’experiència dels membres del grup en el camp de l’aprenentatge per projectes de treball i l’avaluació per portafolis digitals.
Contribuir a formar llicenciats universitaris amb un alt grau d’autonomia intel·lectual, capacitat per treballar en equip i en xarxes col·laboratives, creativitat i predisposició per arriscar-se a seguir aprenent al llarg de la seva vida personal i professional.